De meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen

Wij dagen onszelf elke dag uit om SpotOn te zijn. Om het enige juiste te doen. We willen scherp zijn en blijven om te kunnen verbinden. Om onze marketing- en communicatie professionals de vaste of tijdelijk job te bieden, die bij ze past. We verbinden op basis van talenten en zo kunnen we hen het podium te bieden bij onze opdrachtgevers.

Je vindt hier de meest gestelde vragen aan SpotOn. Vragen die mensen ons stellen tijdens de persoonlijke gesprekken die we voeren of via telefoon, mail of via onze social media kanalen. De lijst vullen we regelmatig aan. Heb jij een vraag voor SpotOn? Laat het ons direct weten. 

#1. Wat doet SpotOn precies?
SpotOn is een gespecialiseerd recruitmentbureau voor marketing- en communicatie-professionals. Dit kan op tijdelijke en vaste basis via interim, detachering, werving & selectie en executive search. Om talenten verder te ontplooien, bieden wij de SpotOn Academy. SpotOn bemiddelt naast vaste jobs ook in ZZP-/detachering-vacatures, bijvoorbeeld als je tijdelijk versterking nodig hebt in je team bij een piek of zwangerschapsverlof. Daarnaast adviseren wij onze opdrachtgevers als het gaat om de invulling van rollen en bij het vaststellen van profielen. Dat kunnen wij doen vanuit onze jarenlange ervaring in het Marketing- en Communicatievak. Dat is #SpotOn.

#2. Waarom heeft SpotOn gekozen voor de pay-off ‘Podium voor MarCom-professionals’?
SpotOn is de specialist in de marketing- en communicatie. We hebben marketing- en communicatie dus afgekort als ‘MarCom’, een veelgebruikte term in ons vak.
Wij bieden een podium voor deze professionals, door ze te verbinden aan onze opdrachtgevers. Verbinden is in dit geval dus matchen van vraag een aanbod. Dat doen wij op basis van talenten; vanuit echtheid. We benutten talenten door onze professionals die vaste of tijdelijke job te bieden, door hen op het juiste podium te zet van onze opdrachtgevers. Dat is #SpotOn.

#3. Waarom matcht SpotOn op basis van talenten?
Wij vinden talenten van onze Marketing- en Communicatieprofessionals belangrijker dan een interessant CV. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen die hun talent(en) benutten, gelukkiger zijn; gemotiveerder en productiever. Hun energieke uitstraling heeft ook weer een positief effect op collega’s en andere interne en externe stakeholders. Dan krijgt de natuurlijke passie ruimte en ontstaat een ongekende drive om een organisatie in de breedte of diepte te versterken. Dat is #SpotOn.

#4. Waarom is SpotOn specialist in de Marketing- en Communicatie?
Wij hebben zelf ruim twintig jaar ervaring in de Marketing- en Communicatie. Voor de oprichting van SpotOn werkten we zelf als (freelance) Marketing- Communicatie professional bij verschillende grote organisaties zoals Eneco Groep, Microsoft, T-Mobile, KPN en bij reclamebureaus. We kennen het MarketingCommunicatie-vak dat we combineren met onze slagkracht in het recruitment-vak. We weten dus waar we het over hebben. Zo kunnen we meedenken met onze opdrachtgevers en professionals en hen verbinden. We denken mee over het vak, over talenten die nodig zijn om een team te versterken, over functiebenamingen, profielen, en we kunnen hierin desgewenst adviseren. We weten wat het boeiende MarCom-vak inhoudt en we blijven bij door trainingen en kennisdeling. Ook dat is #SpotOn. 

#5. Kennen jullie de MarCom-professionals (écht) persoonlijk?
Ja, we kennen onze Marketing- en Communicatie-professionals écht persoonlijk. Wij onderscheiden ons in de markt, doordat wij onze professionals kennen en weten waar hun talenten liggen. Wij stellen alleen professionals voor bij onze opdrachtgevers, als wij ze persoonlijk kennen en persoonlijk ontmoet hebben. Dan pas kan er een succesvolle match gerealiseerd worden. Wij investeren veel in persoonlijk contact; met onze kandidaten en met onze opdrachtgevers. Een aantal keren per maand hebben wij Meet & Greets met onze professionals in het land. Zonder verbinding geen kracht, daar geloven wij in. In de afgelopen vijfentwintig jaar hebben we een sterk en bijzonder uitgebreid netwerk opgebouwd met professionals in de Marketing- en Communicatie. Die persoonlijke band vinden wij heel belangrijk om de mens achter een functie te kennen of de behoefte achter een vacature. Wil je met ons kennis maken en/of jouw wensen bespreken? Neem dan contact met ons op. 

#6. Hoe plaats ik een vacature bij SpotOn?
Als je een behoefte hebt aan een Marketing - / Communicatie Professional op vaste of op tijdelijke basis in jouw team, dan is SpotOn de specialist die je hierbij kan helpen. Je kunt meteen contact met ons opnemen; via 070 221 21 53 of via contact@spotonmarcom.nl. We maken graag een afspraak om persoonlijk met elkaar kennis te maken, om jouw behoefte te bespreken en het functieprofiel samen door te nemen. We vragen door op de gewenste talenten en harde skills, de plaats binnen het team (ev. gewenste management drives) en de cultuur van de organisatie, als we jouw organisatie nog niet kennen. We denken hardop met je mee, zodat we het profiel kunnen aanscherpen, daar waar nodig. We adviseren je ook ten aanzien van marktconforme salarissen/uurtarieven. Voorafgaand vertellen we je alles over onze SpotOn werkwijze en procedure en stellen een samenwerkingsovereenkomst op. De doorlooptijd vanaf de goedgekeurde overeenkomst tot de plaatsing van de professional(s) is ca. twee weken bij interim-/ZZP-plaatsingen. Voor vaste jobs streven we naar ca. drie à vier weken.

#7. Hoe schrijf ik me in bij SpotOn?
Dat is heel eenvoudig. Als je als Marketing- of Communicatie professional op zoek bent naar een nieuwe job, - tijdelijk of vast -, dan kan je je inschrijven via onze website. Wil je direct reageren op één van onze vacatures, klik dan meteen de betreffende vacature aan of bel ons via 070 221 21 53. 
Wij delen onze vacatures via onze website, via mail, onze social media kanalen en via onze nieuwsbrief en bellen jou als we denken een passende vacature voor jou te hebben. Sta je al bij ons ingeschreven en hebben wij je benaderd voor een vacature, of wil je reageren op een vacature? Neem dan contact met ons op. 

#8. Wat onderscheidt SpotOn van andere bureaus?
Een goede vraag, want er zijn meer recruiters op het gebied van Marketing- en Communicatie. Dat we kwaliteit leveren, persoonlijk en snel zijn en ook marktconforme tarieven hanteren, dat is natuurlijk niet bijzonder genoeg.
SpotOn zoekt de verbinding vanuit echtheid en werkt graag met mensen die willen werken vanuit hun talent(en) en/of die zich bewust zijn van hun (potentie aan) talenten. Daar kunnen we ook bij helpen. Het matchen op basis van talenten gaat wat ons betreft zoveel verder dan alleen een interessant curriculum vitae. Bovendien stellen wij alleen professionals voor aan onze opdrachtgevers, als wij de professional persoonlijk kennen. Wij hebben hem/haar dus persoonlijk ontmoet en gesproken of al mee samengewerkt. Die persoonlijke band vinden wij belangrijk om de mens achter een functienaam te kennen. Dat levert ons een waardevol, uitgebreid bestand van talentvolle Marketing- en Communicatie-professionals op, met verschillende talenten. Die professionals bieden wij het podium bij een van onze opdrachtgevers, om talenten ook te kunnen benutten. 

#9. Wat kan ik betekenen voor SpotOn?
Je kunt ons in contact brengen met opdrachtgevers die op zoek zijn naar een Marketing- of Communicatie-professional in hun team. Je kunt mensen in jouw netwerk wijzen op onze site of hen rechtstreeks in contact brengen, met Sonja van Alphen. Zij neemt dan graag contact met hen op. Uit ervaring weten we, dat het ‘via via’ in contact komen met opdrachtgevers werkt. Als jij ons in contact brengt met mensen uit je netwerk, die op zoek zijn naar een Marketing- of Communicatie-professional, dan belonen wij jou hiervoor. Bij een succesvolle match ontvang je een bonus van 500,-. Bij vaste jobs ontvang je dit bedrag in de maand direct na de proeftijd. Bij ZZP-professionals ontvang je het bedrag na 173 gerealiseerde uren. Klinkt interessant toch?
Wij komen ook graag altijd in contact met Marketing- of Communicatie-professionals. Je kunt hen ook wijzen op onze social media kanalen (en berichten liken, taggen of delen) om op de hoogte te blijven van vacatures, vakkennis, onze bijeenkomsten en trainingen of deze content te delen in je netwerk.

#10. Hoe regelt SpotOn contractbeheer, facturatie en betaling voor ZZP’ers?
Voor ZZP’ers en professionals die op detacheerbasis aan de slag gaan, hebben wij een proces opgezet waarmee zij snel en met gegarandeerd succes op het podium staan bij een opdrachtgever. Voor het contractbeheer, de facturatie en uitbetaling van facturen werken wij samen met een gerenommeerde partner. Deze partner heeft een solide financiële positie en voldoet uiteraard aan de benodigde certificeringen. Zij betaalt uiteraard altijd netjes op tijd uit.
Deel dit artikel