Op het juiste podium

Op het juiste podium

Op het juiste podium

“We zoeken een rood/oranje professional met een tikje blauw”". We horen de wens op management drives vaak in gesprekken die we voeren met opdrachtgevers. Wie inzicht heeft in z’n eigen drijfveren en talenten, presteert beter. 

Het versterkt het persoonlijk leiderschap en verbetert de teamperformance. Het inzetten van Spiral Dynamics helpt je je teambezetting en/of jezelf te analyseren en te ontwikkelen. Als je inzicht hebt in kleurprofielen, kan je betere keuzes maken. SpotOn biedt Spiral Dynamics voor opdrachtgevers en voor professionals.

Het juiste talent op het juiste podium
Bij SpotOn werken we uitsluitend met professionals die bewust werken en leven vanuit hun talenten. Hierdoor kunnen zij meer uit zichzelf en hun team halen. Een van de tools die wij inzetten om het juiste talent op het juiste podium te zetten, is Spiral Dynamics. Spiral Dynamics lijkt op de bekende Management Drives en berust op hetzelfde gedachtegoed. Het model geeft door middel van kleurenprofielen inzicht in ambities, krachten en verwerpingen. Spiral Dynamics maakt gebruik van een extra kleur, het Turkoois, wat diepere (cultuur-/organisatie) doelen weergeeft.

Bewuste keuzes maken in je werk, in je team
Opdrachtgevers en professionals kunnen met de uitkomst van de kleurentest bewustere keuzes maken. Opdrachtgevers kunnen de uitkomsten benutten voor een balans in hun team en zij kunnen gefundeerde keuzes maken, ook als het team in- of aangevuld moet worden. Een professional weet nog beter waar zijn/haar talent ligt die hij/zij kan benutten op het podium dat bij hem/haar past. Voor Spiral Dynamics werken wij samen met de gecertificeerde organisatie dIF Works.

Talenten kleuren persoonlijke identiteit
Om te kunnen werken vanuit je talenten, heb je inzicht nodig in je drijfveren. Je drijfveren vormen de basis waarop je keuzes maakt. Spiral Dynamics is - net als de Management Drives - ontwikkeld door Dr. Clare W. Graves. Dr. Don Beck en Christopher Cowan ontwikkelden de theorie van Graves verder, waarbij ze door middel van kleuren de verschillende stadia van bewustzijn en ontwikkeling onderbrengen.
Wij hebben de online test zelf natuurlijk ook gedaan en hierna hebben we de kleuren waarde- en veranderprofielen uitvoerig besproken met een consultant van dIF. Het is zo bijzonder te ontdekken dat de uitkomsten, gevat in een Waardeprofiel en Veranderprofiel, zo accuraat zijn. Opdrachtgevers kunnen de uitkomsten nog een slag verdiepen met het Cultuurprofiel. 
De kleuren van Spiral Dynamics

Wat levert dat op voor jou / je team?
- Je begrijpt sterke en zwakke punten.
- Je kent natuurlijke kwaliteiten en talenten en de blinde vlekken. 
- Je kunt sturing geven aan je eigen ontwikkeling, werkstijl en persoonlijk leiderschap.
- Je herkent je positieve (en negatieve) gedrag vanuit drijfveren.
- Je weet wat jou onderscheidt en wat je ontwikkelstappen zijn.
- Het geef je munitie tijdens je team-/1:1- en sollicitatiegesprekken.
- Het helpt je invulling te geven aan jezelf en de balans van professionals in je team.

Hoe kan je ermee aan de slag?
Je kunt de test - die bestaat uit verschillende stellingen -, online afnemen wanneer jou dat uitkomt *). De test neemt ca. 30 minuten in beslag en je kunt het in fasen maken. Als je aan de slag wilt met de test, neem je contact op met SpotOn. Wij brengen jou dan in contact met een consultant van dIF Works, waar wij op dit vlak mee samenwerken. 
dIF gaat aan de slag met de input en creëert met de Spiral Dynamics-methode de persoonlijke kleurenprofielen. dIF levert een kleuren-Waardenprofiel en kleuren-Veranderprofiel op via de mail. De combinatie van de profielen maakt het krachtig, om te weten waar je energie van krijgt en wat jou energie kost. De kleurenprofielen worden via Skype, telefonisch of persoonlijk met jou doorgenomen met een consultant van dIF. Om uiteindelijk bewust op het podium te staan dat bij jou past.

Aanmelden, kosten, meer informatie
De kosten voor de online test en oplevering van twee profielen zijn 250,- per persoon, exclusief btw en inclusief een uur telefonische (/Skype) intake met een consultant van dIF en toelichting (ad 75,- per uur). Als je de test in januari nog reserveert of afneemt, dan zijn de kosten 200,- exclusief btw per persoon en inclusief een uur telefonische intake en toelichting.
Voor een afname van de test voor een team, komt het Cultuurprofiel er bij en dan geldt er een staffel; op basis van het aantal personen. 
Aanmelden kan via: contact@spotonmarcom.nl

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Sonja van Alphen van SpotOn, Podium voor MarCom-professionals via: 070 221 21 53 of via: contact@spotonmarcom.nl
Deel dit artikel