Voorwaarden en vragen SpotOn-membership

Voorwaarden en vragen SpotOn-membership

Voorwaarden en vragen SpotOn-membership

Je leest hier de voorwaarden en veel gestelde vragen over het SpotOn-membership. Deze vragen en voorwaarden gelden voor SpotOn-professionals die bemiddeld willen worden door SpotOn en voor professionals die zich inschrijven vanaf 1 juli 2019 en daarnaast gebruik willen maken van de fee van € 2,50 per uur als zij een opdracht aanbrengen, die succesvol wordt ingevuld door SpotOn.

SpotOn bemiddelt voor Communicatie-professionals met specifieke talenten. Met onze jarenlange ervaring in de Communicatie hebben we een groot en waardevol netwerk. SpotOn-professionals kunnen de kracht ervaren van ons netwerk als ze zich bij ons inschrijven. Vanaf 1 juli kunnen professionals met ons meeverdienen bij het aanbrengen van nieuwe freelance-/ZZP-opdrachten. Dάt is voor en door SpotOn-professionals.

1. Hoe breng ik een opdracht aan bij SpotOn?
Je kunt de aanvraag aanbrengen via onze website, via het formulier ‘Opdracht plaatsen’.

2. Als ik een opdracht aanbreng, wie legt dan het contact?
Als je een opdracht hebt aangebracht bij SpotOn, nemen wij daarna contact met jou op, om de aanvraag te bespreken en om met jou te bespreken hoe wij contact kunnen leggen met de opdrachtgever. SpotOn zorgt dan voor het persoonlijk contact en houdt jou op de hoogte van de voortgang van de bemiddelingsprocedure.

3. Ben ik automatisch SpotOn-member als ik een opdracht plaats bij SpotOn?
Ja, je bent automatisch SpotOn Premium-member en je geniet vanaf dan van de voordelen van ons SpotOn-membership. Als je nog niet stond ingeschreven of je wilt je ook niet inschrijven als beschikbare Communicatie-professional, verrekenen we de bijdrage van € 120,- met de aanbreng-fee die je van ons ontvangt. 

4. Wat betekent het ‘als SpotOn de aanvraag exclusief wordt gegund’?
Dat betekent dat de aanvraag die jij bij ons plaatst, nog niet uitstaat bij een ander bemiddelingsbureau. We bemiddelen alleen in opdrachten die ons exclusief wordt gegund. 

5. Wanneer verdien ik die € 2,50 per uur?
Je ontvangt € 2,50 per uur voor ZZP-opdrachten die je aanbrengt bij SpotOn, en die SpotOn succesvol invult. Het bedrag is uiteraard exclusief btw. Ons succespercentage van plaatsingen is 90%. Zie verder vraag 8. 

6. Voor hoe lang krijg ik die € 2,50 per uur?
Je krijgt de € 2,50 per uur, zo lang de opdracht duurt en ook bij verlenging van de opdracht.

7. Hoe krijg ik die € 2,50 per uur uitbetaald?
Je krijgt de € 2,50 per uur uitbetaald per 3 maanden dat een professional aan de slag is bij onze opdrachtgever. We sturen jou de geaccordeerde urenstaten van de professional per maand. Wij sturen je na 3 maanden een proforma factuur-template in Word, die je zelf kunt gebruiken en kunt omvormen in jouw huisstijl, om naar ons toe te sturen. We bieden je dus optimaal gemak. Wij betalen jou als de opdrachtgever de factuur van de professional die aan de slag is, heeft voldaan.

8. Jullie hebben een succespercentage van 90% bij ZZP-plaatsingen. Hoe komt het dat jullie 10% niet invullen?
De 10% van de aanvragen die we niet invullen, is doordat een aanvraag toch onvoorzien wordt ingevuld vanuit het eigen netwerk en omdat een kandidaat zich terugtrekt in de sollicitatieprocedure.

9. Waarom berekenen jullie € 120,- per kalenderjaar bij een inschrijving?
We hebben in de afgelopen 25 jaar een krachtig en waardevol netwerk opgebouwd, waar we onze professionals van mee laten genieten. Niet iedereen wil gebruik maken van ons aanbod in een ‘partnership’ met SpotOn. En dat hoeft ook niet; wij werken graag met professionals die bewust leven en werken vanuit hun talenten. Wij zijn geen CV-schuiver en investeren veel in persoonlijk contact. Met de ‘symbolische’ bijdrage maken we wat ons betreft een passend onderscheid ten opzichte van vele andere bemiddelingsbureaus in de Communicatie. Als ZZP’er heb je dit bedrag binnen 1,5 uur zelf terugverdiend of als er een kandidaat via jou is geplaatst binnen 50 uur. Daarnaast kan je gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod van dienstverlening van professionals binnen ons SpotOn-netwerk. Je kunt zelf jouw dienstverlening ook aanbieden via SpotOn, zoals bijvoorbeeld een workshop. We laten de waarde van het membership graag over aan ZZP’ers die zich bij ons netwerk willen aansluiten.

10. Kan iedereen zich aansluiten bij het SpotOn-netwerk?
Nee, niet iedereen kan zich aansluiten bij ons netwerk. Wij bemiddelen vanaf 1 juli 2019 alleen voor Communicatie-professionals, en onze opdrachten bestaan voor 80% uit ZZP-/freelance opdrachten. Als je je inschrijft, schrijf je je in als SpotOn member en ga je akkoord met deze voorwaarden. We beoordelen per inschrijving of je past bij het soort opdrachten die we binnen krijgen, en of jouw wensen/eisen matchen met de vraag in de markt. Als we denken dat we jou niet kunnen bemiddelen, dan koppelen we dat uiteraard bij je terug. Als we vanuit onze expertise denken dat we je actief kunnen bemiddelen, dan heten we jou van harte welkom als SpotOn-member en hiervan ontvang je uiteraard bericht van ons. Als je je inschrijft via de website van SpotOn, ga je akkoord met de voorwaarden van het SpotOn membership, kan je meteen gebruik maken van het verdienmodel en je ontvangt hierna een factuur van € 120,-. Als je je in 2019 inschrijft, krijg je er 2020 bij. Je membership wordt niet automatisch verlengd. 

11. Als ik me inschrijf per 1 juli 2019, hoeveel betaal ik dan precies?
We berekenen € 120,- per kalenderjaar, dus dan ontvang je van ons een factuur van € 120,-. Omdat wij net met deze nieuwe manier van werken zijn gestart, geven wij in 2019 het membership van 2020 kado. En begin januari 2021 ontvang je van ons een bericht met de vraag of je je membership voor 2021 wilt voortzetten. Je membership wordt dus niet automatisch verlengd.

12. Blijven jullie nog steeds een actieve bemiddelaar?
Ja, SpotOn is en blijft een actieve bemiddelaar voor opdrachten in de Communicatie en voor 80% voor ZZP’ers/freelancers. Dat betekent dat we niet alleen opdrachten krijgen van professionals, maar nog steeds ook rechtstreeks van opdrachtgevers, dankzij ons krachtige netwerk in de Communicatie. Daarnaast bieden we regelmatig professionals actief aan via ons netwerk, om onze opdrachtgevers te attenderen op de toppers in ons vakgebied en natuurlijk om zoveel mogelijk professionals aan de slag te helpen.

13. Hoe ontvang ik vacatures van SpotOn?
Als wij een passende vacature binnen krijgen, waarop je 1:1 matcht met jouw profiel, nemen we contact met je op, en we sturen jou de vacature via mail, zodat je zelf kunt beslissen of je meedoet in de sollicitatieprocedure.

14. Gaan alle vacatures van SpotOn naar alle SpotOn-professionals?
Nee, niet alle vacatures gaan naar ons hele bestand. Dat past niet bij onze persoonlijke aanpak. Wij matchen op basis van persoonlijkheid en uiteraard op basis van je profiel en talenten. Per opdracht kennen wij de professional die past bij die organisatie, op die plek in dat team. Je krijgt dus alleen vacatures van ons toegestuurd, als wij denken dat we een 1:1 match kunnen realiseren. Omdat de vraag in de markt wisselt, kunnen we je niet vooraf garanties geven; dit aantal fluctueert logischerwijs per dag, week en maand.

15. Hoeveel kandidaten stellen jullie voor per vacature?
Wij stellen bij een vacature het liefst 1 en maximaal 2 kandidaten voor. We stellen alleen kandidaten voor die 1:1 matchen met het profiel dat we vooraf hebben doorgesproken met onze opdrachtgever.

16. Verdien ik als professional ook als ik een vacature voor vast bij jullie aanbreng?
Ja, dan verdien je ook met ons mee. Met vacatures die je bij ons aanbrengt voor vaste functies, ontvang je 25% van onze werving en selectie-fee (dat bestaat uit 20% van het bruto jaarsalaris). Laat het ons weten als je hier vragen over hebt, dan vertellen we je er graag meer over.

17. Verdienen opdrachtgevers ook mee, als zij een opdracht aanbrengen?
De fee van € 2,50 per uur is bedoeld voor SpotOn-professionals die een opdracht bij ons aanbrengen. We berekenen € 10,- bemiddeling fee aan onze opdrachtgevers, inclusief € 2,50 per uur en inclusief contractmanagement en facturatie via De Staffing Groep. Bovendien zijn wij geen 'CV-schuiver', wij matchen op basis van persoonlijkheid en talenten. Daar investeren wij veel tijd en aandacht aan. Dit alles maakt ons onderscheidend genoeg ten opzichte van andere bureaus. Daarnaast zou er anders sprake zijn van belangenverstrengeling en dat willen we te allen tijde voorkomen.

18. Ik heb me ingeschreven als Premium-member maar ik heb me bedacht, wat moet ik doen? 
Als je je inschrijft als Premium-member via onze website, gaat dat membership en hiermee de voordelen, meteen in. Als je je toch bedacht hebt - dan kan, niet iedereen hoeft zich bij SpotOn aan te sluiten -, kan je dat uiterlijk binnen vijf werkdagen aangeven. Hierna ontvang je je factuur voor membership. 

19. Hoe is deze lijst met veel gestelde vragen tot stand gekomen?
Voordat wij het Premium-membership introduceerden, hebben wij dit getoetst bij verschillende SpotOn-professionals die nu via ons werkzaam zijn en/of met professionals waar wij frequent persoonlijk contact mee hebben. Aan de hand hiervan zijn er ons verschillende vragen gesteld.

20. Wat als ik nog een andere vraag heb voor SpotOn?
Deze lijst met vragen is met zorg samengesteld. Heb je nog een andere vraag? Laat het ons weten via mail.

21. Waarvoor gelden deze vragen en voorwaarden?
Deze vragen en voorwaarden gelden voor SpotOn-professionals die bemiddeld willen worden door SpotOn en daarnaast gebruik willen maken van de fee van € 2,50 per uur als zij een opdracht aanbrengen, vanaf 1 juli 2019, die succesvol wordt ingevuld door SpotOn. Door je in te schrijven, stem je hiermee in. 

En dan nog dit:
Wij besteden veel aandacht aan de organisatie van SpotOn. Toch kan het voorkomen dat de informatie niet volledig is of dat wij de voorwaarden moeten aanpassen of het aanbod vroegtijdig moeten staken, voor de professionals die nog geen opdracht hebben aangebracht. Wij zijn hiervoor of voor enige andere schade voortvloeiend niet aansprakelijk.
Deel dit artikel